internationalrap
the real hip hop adik Verba atlas
Lista Forumurilor Pe Tematici
internationalrap | Inregistrare | Login

POZE INTERNATIONALRAP

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Cenusareasa 25 ani
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
26 - 59 ani
internationalrap / INTERVIURI INTERVIURI INTERVIURI / RapPace  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Nodal
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 298
Pentru inceput, ce reprezinta RapPace si ce trupe apartin label-ului?

RapPace: RapPace reprezinta o adunatura de oameni cu idei si conceptii asemanatoare. In RapPace activeaza: 7Soapte, Unde, Yawn si Spooke, Piese de schimb, Buss, tvr, nasta, cleg, Eugen Iustin si z0n3.

Cand si cum a aparut RapPace?

RapPace: RapPace a aparut in urma cu aproximativ un an. A fost o intalnire la care au participat niste oameni cu idei asemanatoare (z0n3, Nasta, Buss, tvr, Cleg, Eugen Iustin, Alessa, Danciu, Vale, Dj Skid, Arsenic). Dupa ceva timp, din motive personale, Arsenic si Dj Skid s-au decis sa aleaga un alt drum, Dj Skid activand in prezent la FooTrecords, iar Arsenic s-a intors de ceva timp in RapPace impreuna cu trupa Unde alaturi de Oza.

Toate trupele au MC de sine statatori sau unii dintre ei activeaza si in alte trupe in cadrul label-ului?

RapPace: Aproape toti MC-ii sunt implicati in mai multe "proiecte" in label sau in afara lui. De exemplu, Cleg care "activeaza" in 7Soapte dar si in Cantam si Coloram alaturi de Chimie de la ALNstudio. Alt exemplu este Nasta care are proiecte solo, si ca trupa cu Piese de Schimb. Sunt mai multe idei si concepte.

Anul trecut la concursul de trupe organizat de Hades Records si HipHopKulture, Remiza a obtinut locul 2. Ce a insemnat asta pentru voi? Remiza mai face parte din Rappace?

RapPace: A insemnat in mare parte o "recunoastere" mai mare sau mai mica a muncii depuse de trupa pana atunci. Consideram asta o perioada trecuta si preferam sa privim viitorul luminos spre care tindem. Remiza nu mai exista.

Spre ce anume tindeti?

RapPace: In primul rand facem ce vrem si ce ne place, consideram a fi placuti si de altii... un bonus, un bonus foarte placut dar nu necesar. Suntem singuri, facem ce stim cel mai bine (adica ce ne place), totul de la promovare pana la concerte, studio etc., totul e facut de noi.

Vrem sa atragem cat mai multa lume din afara "sferei" Hiphop. Asa cum este inteles la ora actuala de multi oameni (din pacate) HipHop-ul (fara sa jignesc pe nimeni) ne face sa ne simtim putin... ciudat. Deseori stam pe ganduri cand ne este pusa intrebarea "voi ce muzica faceti?".

Aveti un scop foarte greu de atins avand in vedere prejudecatile legate de HipHop, prejudecati formate in perioada de inceput a acestuia.

RapPace: Asa este, dar daca n-ar fi greu... n-ar mai exista farmecul. Cred ca cel mai important e ca fiecare sa faca ce vrea si ce ii place. Daca fiecare isi vede de treaba lui totul este perfect. E greu pana scapi publicul (si pe cei care fac muzica) de ignoranta specifica poporului roman.

Cu ce se deosebeste RapPace de alte labeluri si... sa zicem... exista o deosebire intre fanii RapPace si fanii altor label-uri, in privinta mentalitatii, a comportamentului?

RapPace: RapPace este un label care trage din greu sa faca ceea ce il reprezinta, cum fac si celelalte label-uri (cred). Daca ne deosebim cu ceva o sa zica cei care ne asculta pentru ca din punctul nostru de vedere singura diferenta pe care o stim este ca ne numim altfel.

Din pacate si printre "fanii" nostrii exista oameni care vin la concerte cu o mentalitate bolnava... aplauda ce facem noi (chiar daca inteleg mai mult sau mai putin despre ce e vorba) si arunca cu misto-uri ieftine in ce fac altii. De exemplu la ultimul nostru concert din club Expirat am avut o experienta destul de neplacuta. Ca invitati au cantat baietii de la Funktastics (Hades Records) care au fost primiti de asa zisii fani foarte foarte prost. Mi s-a parut un gest josnic si cred ca ar fi mai bine ca cei care se comporta in felul acesta sa stea acasa si sa butoneze dc++-ul si mirc-ul in cautare de noi talente.

Toata lumea critica, toata lumea arunca cu noroi. Dar e valabil peste tot la toate label-urile, si e foarte foarte jalnic ce se intampla. Ar trebui facut ceva ca lumea sa inteleaga cate sacrificii implica o piesa trasa... un concert... UN LABEL. Poate asa o sa-si deschida mintea si o sa treaca peste lucrurile astea copilaresti gen BEEF. Daca fiecare isi vede de treaba lui si il respecta pe cel de langa totul este perfect.

In "Lansarea pe Orbita" din decembrie a avut loc o sceneta. Pistolul era de plastic?

RapPace: Hahaha… da, pistolul era de plastic si nu stiu cum si de ce a ajuns acolo. Serios vorbind acum, am investit foarte mult suflet in acel concert, speram ca macar 10 insi din sala sa fi inteles ceva.

Se pregateste lansarea unei compilatii. Ce va cuprinde? Va fi sustinuta prin concert de lansare?

RapPace: Compilatia se va numi simplu: RapPace si va cuprinde 16 piese. Va exista un concert de lansare si prezentare a noilor veniti ("Unde" si "Yawn si Spooke".

Cand va aparea compilatia?

RapPace: Cam intr-o saptamana e gata totul. Va fi disponibila pe CD audio si la o saptamana dupa lansarea lui, gratis pe net la download.

Trupele si artistii prezenti pe compilatie vor fi toti de la RapPace sau vor exista colaborari din "afara�?

RapPace: Avem colaborari cu Chimie de la ALNstudio pe piesa "Cantam si Coloram - Eu sunt umbra mea", trupa formata din Cleg (RapPace) si Chimie (ALNstudio) si cu DJ Skid (FootRecords) pe piesa "tvr - Relatie la distanta".

Dupa lansarea compilatiei care vor fi proiectele de viitor ale label-ului?

RapPace: Va urma o serie de albume iar la vara pregatim un mare spectacol. Pana atunci vor mai fi concerte.Spectacolul vrem sa fie intr-o sala in care publicul o sa stea pe scaune (nu e gluma).

Crezi ca publicului de HipHop ii sta bine pe scaun? Probabil se va sta in picioare in fatza lor.

RapPace: Poate ca a venit vremea pentru o schimbare si publicul de Hiphop o sa invete sa stea pe scaun ca la teatru si sa lase datul din maini si din cap pentru "datul din creier".

Pe viitor cum va ganditi sa promovati imaginea label-ului? Sepci, tricouri, brelocuri?

RapPace: Ne gandeam sa facem papuci si maieuri pentru zilele caniculare. Dar… o sa facem tricouri.
. Momentan exista doar forumul. Cand va fi gata siteul?

RapPace: In curand. Mai mult nu pot sa spun, momentan este in lucru si precum celelalte lucruri, va fi facut de noi. Daca va fi nevoie pe viitor vom apela la o firma specializata. Ce o sa iasa acum o sa fie ceva html destul de simplu si la obiect.

Cateva cuvinte de incheiere pentru cititori si ascultatori?

RapPace: Am fi foarte bucurosi sa avem sala plina la urmatorul concert, o sa fie probabil in club Expirat pe la sfarsitul lunii februarie... veniti sa vedeti si alte fete, alte idei, alta muzica.

rappace pentru inceput, reprezinta rappace trupe apartin rappace reprezinta adunatura oameni idei

41.9KB

pus acum 18 ani

Pagini: 1  

Mergi la